馬上加入家庫星級保障!了解詳情
高達港幣30萬完工保證高達港幣30萬完工保證7日無條件退款免費額外裝修保養免費額外裝修保養
了解詳情
室內設計師的評價
還在尋找值得信賴的室內設計師?透過本地屋主真實及可信的評價和評分,幫助你尋找到最合適的室內設計師。
類別 • 所有
評價 • 所有
格式 • 所有
篩選及排序
128 個評價
W
A ‘B’rilliant team with ‘R’emarkable ideas and ‘G’ood communication

Wong 評論・13 Aug 2022 提交・ Jul 2022 項目完工・設計師 Raphael Wong

由BRG負責我們的家居裝修,我們感到很幸運; 當我們看到完工後的效果,更讓我們肯定第一次與他們溝通後,因印象甚佳的緣故而沒有邀請其他設計公司報價的決定是正確的。借用公司的英文名字作為我們對公司的感覺:BRG- A ‘B’rilliant team with ‘R’emarkable ideas and ‘G’ood communication。 BRG有很好的團隊,在不同範疇都有專業同工負責,而且彼此配搭甚佳。設計師Raphael耐心分享設計的概念,令門外漢的我們對設計增添了不少認識。他亦按我們的預算,以勝價比高的原則,為我們介紹價錢合理及有質素的裝修材料。作監工的富哥,用心跟進工程、細心、盡責、不計較、事事以客為先,讓我們得到專業及優質的服務,而且很多問題均能提供解決方案。除他們之外,我們知道背後有些同事也在默默工作,作適時的支援。 在疫情下保持工程進度殊不容易,因傢俬及材料運輸深受影響,BRG花更多心思跟進和額外付出,盡量令進度不受影響,最終裝修效果比我們預期更好,他們還提供很好的跟進服務。 我們感到喜出望外的是掛畫問題,原本我們覺得結婚相片可能與家居設計不配合,但Raphael提出掛畫的設計概念,令我們既可擺放原先所有的掛畫,更讓整個設計錦上添花。 若我們的友好家居需要設計和裝修,我們會毫不保留地推薦B.R.G。

閱讀更多
J
很貼心的設計完美表達客人想法
verified-review已認證評論

Jessica 評論・17 Jul 2022 提交・ Jul 2022 項目完工・設計師 Heiman

多謝Deco Farmer 團隊, 很愉快的合作 設計師完全明白客人所需, 對每一個細節都盡心盡力幫我省時省力, 由傾談風格到每個項目進行, 色彩配搭, 傢俱手工, 牆身設計等等整個流程也很順暢. 在整個過程中遇到很多細微煩惱事情也一一解決. 再次感激你們專業的服務.

閱讀更多
project-upload
project-upload
現時設計 的評價
Y
Aims Design
verified-review已認證評論

Yuk 評論・12 Jul 2022 提交・ Jul 2022 項目完工・設計師 Desmond

AIMS design is a very professional company that has provided our family fruitful advice on everything during our home renovation. They are able to meet tight schedule with excellent quality of service and deliverables

閱讀更多
review-icon
評價室內設計公司
透過分享你的經驗,幫助其他屋主。
1sec.Left 的評價
CL
這是一間非常有誠意的公司
verified-review已認證評論

Connie Lam 評論・7 Jul 2022 提交・ Jul 2022 項目完工・設計師 Kason Chung

過程中用心了解我們的需要、配合實際情況作出修訂、服務非常到位, 而且設計很實用. 最重要的是在時間安排上管理得非常妥當, 令我們能準時入住新屋! !☺️☺️

閱讀更多
1sec.Left 的評價
SL
和式設計切合要求
verified-review已認證評論

Shirley Lam 評論・7 Jul 2022 提交・ Jul 2022 項目完工・設計師 Kason Chung

做工仔細👍🏼👍🏼

閱讀更多
MH
一個愉快的裝修經歷

Ms HO 評論・18 Aug 2022 提交・ Jun 2022 項目完工・設計師 Heiman Chan

今次都係經網上找到Deco Farmer Studio,因為他們的設計風格正合本人心水,所以搵Heiman幫手。從設計開始,Heiman 及拍檔彥仔都好耐心聆聽,並且提供專業意見,雖然本人按個人意願作多次修改,但Heiman 和彥仔都十分有耐性地配合。至於工程方面,無論工程進度,工程遇到的種種問題,Heiman 都交帶得非常清楚及提出專業的解決方案。至於收樓當日,簡直令我眼前一亮,由一間住了廿多年的裝修簡陋嘅單位變成一間溫暖有格調的安樂窩,他們的裝修團隊都好細心,手工都好細緻,出來的成品我十分滿意。今次的裝修經歷,我好多謝Heiman 及他的拍檔彥仔同Brian。祝你們工作愉快!

閱讀更多
project-upload
project-upload
project-upload
project-upload
現時設計 的評價
MM
So Far so good
verified-review已認證評論

Misss Mak 評論・15 Aug 2022 提交・ Jun 2022 項目完工・設計師 Calvin

閱讀更多
現時設計 的評價
晉海
verified-review已認證評論

吴太 評論・11 Aug 2022 提交・ Jun 2022 項目完工・設計師 Calvin Lee

閱讀更多
B House Design 的評價
Anthea Lo
目標為本,配合客人的需要。快狠準!

Anthea Lo 評論・2 Aug 2022 提交・ Jun 2022 項目完工・設計師 Betty Kum

經過今次之後,找正確的設計師令我感受到有以下的好處: 1)突出網上平台的競爭力,當做IG,FB,YouTube 時,比讀者留下一個深刻的印象。 2)清楚表示自己公司的定位。 3)找一個對的人(設計師)慳返好多自己去管理公司的時間。 4)Betty 每次開會之前都會準備好問題去問我,從而確定我們的真正及實際需要。 5)Betty 面對突如其來的事,她會諗好解決方案再和我們溝通,此外,面對我們突然要求的改動,也會和我溝通清楚再作出專業的意見及配合。 6)Betty 跟工程進度也很緊密,我真的一點煩惱也沒有。 7)最後,比預期中早完成我們的公司。 *之前兩間舖我哋都冇搵設計師,因為想慳返這一筆錢,但係現在我會覺得這筆錢是用得其所,因為我遇到對的人。*

閱讀更多
project-upload
project-upload
MH
一次愉快嘅合作經驗
verified-review已認證評論

Mrs Ho 評論・31 Jul 2022 提交・ Jun 2022 項目完工・設計師 Heiman Chan

一次愉快嘅合作經驗 分享比大家聽我地同Deco Farmer愉快嘅合作經驗,文比較長,希望可以比到大家做參考。🥳 我同先生首次上車,由於買嘅係新樓,唔想郁廚廁原有裝修,本身家人都勸我地訂造傢俬就算,平又平D,仲可以快D入住咁話。但依家諗番都覺得好好彩當時決定搵室內設計公司,更好彩搵到Deco Farmer團隊,令我地今日可以住得咁舒服。 當初吸引到我地搵Deco Farmer嘅原因,係因為我地睇過佢地嘅videos,見佢地都有做過一D project,風格相當接近我地想要嘅嘢。 關於裝修,我同先生主要嘅要求係: 1/ 擔心屋企唔夠光,所以屋內所有位置都希望會有足夠光源; 2/ 希望新裝修可以同原有廚廁裝修有一體感; 3/ 想要合理儲物量,但又唔想空間睇落太壓迫; 4/ 裝修風格想要簡約清新,色系以自然為主(例如白、黑/啡、木色等)(由於口述怕會有誤會,我同先生交出咗一系列接近我地諗法嘅相); 5/ 希望屋企易清潔易打理,唔好有「鬼鼠位」,所有位置都做好收口/唧膠。 所以個陣時約Heiman見面開會,我地問咗Heiman好多問題,有關於風格嘅問題,都有關於物料、燈光、傢俱擺位、地台等等嘅問題咁。我地嘅問題都無考起Heiman,佢好仔細咁說明咗好多基本知識,並且問咗我地平時喺屋企會做咩活動,有無特別需求咁(例如大型樂器收納之類)。我地見Heiman present得清楚又合理,睇得出佢好有經驗,設計風格又岩心水,而且最重要嘅係感覺到佢會真心去了解我地嘅需求,我同先生都好放心,就決定交比佢地處理。 我地3D圖都改咗幾次,Heiman一路比咗好多專業意見比我地,例如喺櫃嘅配色同設計上面都幫咗我地決定咗一個合適嘅大方向。每當我地有疑問,Heiman都會清楚解釋到我地明白晒為止,我地都好欣賞佢好耐心同我地溝通。後尾訂傢俬(梳化、餐台+櫈)、燈具甚至窗簾,仲有其他小配件(例如掛勾)嘅時候,Heiman都全程跟到足,精挑細選source咗D好靚嘅option比我地,非常細心。 成個工程期間,Heiman同Brian由頭到尾幫我地manage晒成個project,十分有交帶,同時覆whatsapp都覆得好快,同好有耐心解答我地既問題。個期我先生番工特別忙成日OT,我又唔太識裝修嘅野點睇,真係好好彩所有野都有Heiman佢地幫我地跟,如果唔係下下要自己跟到足,都要花好多時間心力。 依家呢個時勢,多少都難預裝修期幾時可以完,個時當我地D櫃已經訂造好咗,又撞中封城影響陸路運輸,為咗預岩搬屋時間,我都地好緊張keep住同Heiman溝通,好感激佢盡力幫我地安排,令工程不致延誤,而且最後都係清潔得乾淨企理先交番比我地。入住之後,Heiman同Brian都好負責任幫我地執修D細位。 當初我地做research嘅時候,有喺Google搵過D裝修公司/室內設計公司黑名單,睇過好多工程延期/爛尾,或者收番間屋嘅時候覺得貨不對板嘅慘案,老實講本身都好怕會唔小心中伏,慶幸第一次搵室內設計公司就搵到間負責任嘅公司,覺得成個體驗都滿意既👍。 間屋做到出嚟都符合我地當初既要求,尤其幫我地解決咗我地一直擔心既燈光不足既問題。 下面附我地裝修後嘅相,比大家參考下✨。 最後,想再一次多謝Deco Farmer團隊,特別係Heiman同Brian,你地真係跟得好足,幫咗我地好多!衷心祝福你地生意興隆,事事順利🌹 我地會繼續關注你地嘅發展,以後有機會嘅話一定會再搵你地合作!加油呀!

閱讀更多
project-upload
project-upload
project-upload
project-upload
X Ka Design 的評價
T
十分滿意!
verified-review已認證評論

Thomas 評論・7 Jul 2022 提交・ May 2022 項目完工・設計師 Philo

確定搵X Ka 之前,我都有見過另一間室內設計公司,價錢比較貴;相比下覺得X Ka嘅價錢比較公道,設計師為人實際、老實,詳細睇過Qanvast網上評論,X Ka多正評,面見時又有分享其他作品,所以就決定左搵X Ka 。 收樓後我對裝修成果十分滿意,性價比高、質素好、設計合符自己心意。而且設計師服務態度良好、實際、努力,著重與客人溝通,拖工不會拖泥帶水,一講即做,積極解決問題,值得推介。

閱讀更多
1sec.Left 的評價
KY
帶俾我地一個咁舒服同完全符合我需求嘅家!
verified-review已認證評論

KingKong Yeung 評論・14 Jul 2022 提交・ Apr 2022 項目完工・設計師 Kason Chung

多謝Kason同佢嘅團隊

閱讀更多

室內設計師的評價

在選擇室內設計師時,我們相信事前自己的調查很重要 — 這就是為什麼我們整合了一個來自全港獨立的屋主評價以供參考。

我們的評價是由已認證的用戶獨立提交及審查,因此你可以確信他們會幫助你在家居翻新過程中作出正確的選擇。

你也可以透過查看這些有用的資源及文章,作出更明智的決定:

第一次僱用室內設計師、裝修師傅或建築師?在選擇與設計公司合作前,你需要留意以下這些重要的特性及細節:

設計案例 — 你的設計師至今完成了哪一種類型的設計項目?它們是否符合你的要求? 合作火花 — 你的設計師是一個好的溝通者嗎?你們的互動是否愉快? 報價 — 你對於設計師的報價表滿意嗎?它與其他類似的設計項目相比如何? 管理風格 — 你的設計師有沒有小心謹慎處理他的項目?對於他的工作,他是否十分靈敏? 評價及參考 — 其他客戶/屋主對於你所選擇的設計師有何意見?