Renovation planning, on the go
Save your favourite home ideas, enquire with firms and explore home deals.
Switch to the app

The Element - Eco Ardence, Selangor

Bungalow designed by Box Design Studio Sdn Bhd

New LandedMinimalisticModernContemporary

Project Details

The core element of the interior is inspired from the origin colour palette and selection of materials. The monochrome colour palette of materials mainly in metal, natural stone and cement finishing expertly used throughout the unit to bring out a cool, sleek and sophisticated character to the space. At the centre of this exquisite unit, is the crowning glory, an extended dining area to entertain family and guests alike. It gives the impression of a huge hall due to its double-volume space and curtain walls that allow plenty of natural light flows into the house. To further enhance this vibe, shades from louvres accompany the captivating skylight making it a perfect symphony. Right down the hallway, there is a dry and wet kitchen that stands out in the sea of black, grey and whites. The illuminated island in the dry kitchen immediately captures the attention of the space, allowing for a deeper appreciation of the cool colour palette used. In the wet kitchen, stainless steel counter top and stone backsplash give the space a polished and uncluttered look. Dark wood veneer and fabric are added to the master bedroom to bring a sense of softness to the pared-down space. In the walk-in closet, custom made hanging cabinets and shelving syncs seamlessly with the master bathroom. The showcase of more vibrant colours compared to the rest of the unit for the other bedrooms is a call out to their fun nature and overwhelming creativity. These rooms add further character to the overall splendidly done unit.
The core element of the interior is inspired from the origin colour palette and selection of materials. The monochrome colour palette of materials mainly in metal, natural stone and cement finishing expertly used throughout the unit to bring out a cool, sleek and sophisticated character to the space. At the centre of this exquisite unit, is the crowning glory, an extended dining area to entertain family and guests alike. It gives the impression of a huge hall due to its double-volume space and curtain walls that allow plenty of natural light flows into the house. To further enhance this vibe, shades from louvres accompany the captivating skylight making it a perfect symphony. Right down the hallway, there is a dry and wet kitchen that stands out in the sea of black, grey and whites. The illuminated island in the dry kitchen immediately captures the attention of the space, allowing for a deeper appreciation of the cool colour palette used. In the wet kitchen, stainless steel counter top and stone backsplash give the space a polished and uncluttered look. Dark wood veneer and fabric are added to the master bedroom to bring a sense of softness to the pared-down space. In the walk-in closet, custom made hanging cabinets and shelving syncs seamlessly with the master bathroom. The showcase of more vibrant colours compared to the rest of the unit for the other bedrooms is a call out to their fun nature and overwhelming creativity. These rooms add further character to the overall splendidly done unit.Read MoreHide
Area Size
4200 sq. ft.
Year of Completion
2022
Interior Style
Minimalist, Modern, Contemporary
Show allHide
Works included
  • Carpentry
  • False Ceiling
  • Flooring
  • Painting
  • Plumbing
  • Tiling
  • Hacking
  • Electrical Rewiring
Show allHide
Submit an enquiry
This firm has a minimum budget requirement of RM100,000.
Box Design Studio Sdn Bhd is currently unavailable to take on new projects.

Check out these similar firms
Chat