Summerskye Residence, Bayan Lepas

Designed by EMPT Studio

Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
View all21 Photos
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Qanvast
Qanvast
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
Qanvast
Summerskye Residence, Bayan Lepas by EMPT Studio
View all 21 photos
Purpose + Pleasure - the main ideology behind our latest residential project in Summerskye Residence is brought to life through various custom elements in accordance with thoughtful details and preferences of our client; a newly-wedded couple who embrace slow and quality living amidst the busy city’s stir. Breaking the constraint of a conventional condominium, we reshuffled the space into a spatially generous space, turning it into an ideal abode for the couple. By breaking down an original partition wall next to the entrance of the house, the cohesiveness of the layout is greatly enhanced as the kitchen naturally blends into the free-flowing space. Transitioning to the living area, a pebble wash terrazzo floor was ornately laid to add textural contrast to the earth-toned timber floors of the rest of the interior. The combination of a muted interior palette and sleek Scandinavian furniture selections offers warmth, further reflecting our client's request for a calm and relaxing everyday space. As a measure to overcome insufficient daylight entering the hallway and hence the Playroom, we made two new semi-translucent window openings on the Master Bedroom to multiply the daylight that brightens up the space. During the day, the now diffusive daylight shines on the wall of the Playroom and double as a white background when viewed from the inside. To ease interactions between the client and their future kids, a hidden sliding door was installed and pocketed between the wall that connects the Master Bedroom and the Kid’s Room.
Purpose + Pleasure - the main ideology behind our latest residential project in Summerskye Residence is brought to life through various custom elements in accordance with thoughtful details and preferences of our client; a newly-wedded couple who embrace slow and quality living amidst the busy city’s stir. Breaking the constraint of a conventional condominium, we reshuffled the space into a spatially generous space, turning it into an ideal abode for the couple. By breaking down an original partition wall next to the entrance of the house, the cohesiveness of the layout is greatly enhanced as the kitchen naturally blends into the free-flowing space. Transitioning to the living area, a pebble wash terrazzo floor was ornately laid to add textural contrast to the earth-toned timber floors of the rest of the interior. The combination of a muted interior palette and sleek Scandinavian furniture selections offers warmth, further reflecting our client's request for a calm and relaxing everyday space. As a measure to overcome insufficient daylight entering the hallway and hence the Playroom, we made two new semi-translucent window openings on the Master Bedroom to multiply the daylight that brightens up the space. During the day, the now diffusive daylight shines on the wall of the Playroom and double as a white background when viewed from the inside. To ease interactions between the client and their future kids, a hidden sliding door was installed and pocketed between the wall that connects the Master Bedroom and the Kid’s Room.Read MoreHide
Property Type
Condo
Property Status
New
Area Size
1250 sq. ft.
Cost
RM250,000
Bedrooms
3
Style
Scandinavian
Year of Completion
2019
View MoreHide

Works included

  • Carpentry
  • Flooring
  • Hacking
  • False Ceiling
  • Painting
  • Electrical Rewiring
  • Plumbing
  • Aircon
  • Tiling
  • Furniture
  • Appliances
View MoreHide

About EMPT Studio

We give life and purpose to a space' We are a young interior design studio with a talented team of all-round good people. Agile and nimble at our feet, we absorb like a sponge when understanding your needs and tackling each project with a highly customizable approach. While each project is unique, our goal remains the same — we want to create a space that breathes soul, form deep human connections and ultimately, a space where you enjoy spending time in. Through our lens and approach we seek broader collaborations and greater design solution that others do not see, or simply do not want to consider. Believing design is not only about form and function, we always push that extra mile and channel our core values through practical sensibilities into honest and authentic outcomes, crafting a space where you can actually feel, shape and age gracefully over time.
We give life and purpose to a space' We are a young interior design studio with a talented team of all-round good people. Agile and nimble at our feet, we absorb like a sponge when understanding your needs and tackling each project with a highly customizable approach. While each project is unique, our goal remains the same — we want to create a space that breathes soul, form deep human connections and ultimately, a space where you enjoy spending time in. Through our lens and approach we seek broader collaborations and greater design solution that others do not see, or simply do not want to consider. Believing design is not only about form and function, we always push that extra mile and channel our core values through practical sensibilities into honest and authentic outcomes, crafting a space where you can actually feel, shape and age gracefully over time.Read MoreHide

Rating

4.3
Based on reviews left by homeowners
Professionalism4 / 5
Workmanship5 / 5
Project Management4 / 5
Design4 / 5
View Company ›
Reviews (1)
C
Muji home
verified-reviewVerified Review

Reviewed by CK・Submitted 26 Mar 2022・ Project completed Dec 2021・Designer Alvin

We saw EMPT Studio Muji design from Qanvast portal. We love their Muji ideas. The total renovation period from 1st approach until hand over takes quite some time, probably due to restriction during MCO lockdown. Empt service and workmanship is acceptable. Final product mostly meet our expectation. Advise anyone who is going to do renovation to take note on the vertical space (floor to ceiling height). Probably, a more detail 3D or construction drawing shall indicate the dimension.

Read More
C
Muji home
verified-reviewVerified Review

Reviewed by CK・Submitted 26 Mar 2022・ Project completed Dec 2021・Designer Alvin

We saw EMPT Studio Muji design from Qanvast portal. We love their Muji ideas. The total renovation period from 1st approach until hand over takes quite some time, probably due to restriction during MCO lockdown. Empt service and workmanship is acceptable. Final product mostly meet our expectation. Advise anyone who is going to do renovation to take note on the vertical space (floor to ceiling height). Probably, a more detail 3D or construction drawing shall indicate the dimension.

Read More
Completed your renovation with this firm? Write a review
Submit an enquiry
Property Type
Apartment
 
Property Status
New
 
Area Size (sq. ft.)
Budget (RM)
Keys Collected
Yes
 
Style Preference
No Preference
 
You will not be eligible for the Qanvast Guarantee as this firm is not subscribed to Qanvast’s recommendation service.