The Ethereal, Johor

Designed by Trinity Design (M) Sdn. Bhd.

Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
View all29 Photos
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
Qanvast
View all 29 photos
This is a house where an Australian scientist and his family choose to settle here. The homeowner is especially fond of the tranquility, sunshine, and nature, which has made up his choice of this corner unit. The concept of designing this house is mainly based on the preference of the homeowners and their living habits. Hence, the layout of the house could bring with the elements of plants and sunlight. Aside from that, since the homeowners often work away from home, it is hoped that the house could bring a sense of vacation when they get home. In order to match the preference of the homeowners, we use plenty of solid wood colours, cement wall, and plants decoration with regards to the environment, colours, and stone parts. It is hoped that the entire space is infused with a strong natural vibes. The family yearn for a more casual lifestyle, as seen from the homeowner’s special request for a bigger bar in the kitchen. In this way, he can enjoy making his favourite coffee at this bar every morning. Also, he gets to spend more quality time at this bar with his family and friends, leisurely chatting and sipping coffee. As there are no children in the family, the design of the staircase boldly removes the handrail and has a custom-made area for plants at the stairwell. This will create an intimate connection with the plants, as well as reflect the intertwinement between the staircase and plants. Besides, this makes the space more integrated with the plants. During daytime, the sunlight refracted from the patio above the stairs makes this place a highlight of the entire space. We hope that every corner in this home is embedded with its own sensory temperature at different times. Essentially, the temperatures play an important role in harmonising the atmosphere of the entire space. To a deeper extent, our design concept priorities favourable experience with every homeowner in creating their own space.
This is a house where an Australian scientist and his family choose to settle here. The homeowner is especially fond of the tranquility, sunshine, and nature, which has made up his choice of this corner unit. The concept of designing this house is mainly based on the preference of the homeowners and their living habits. Hence, the layout of the house could bring with the elements of plants and sunlight. Aside from that, since the homeowners often work away from home, it is hoped that the house could bring a sense of vacation when they get home. In order to match the preference of the homeowners, we use plenty of solid wood colours, cement wall, and plants decoration with regards to the environment, colours, and stone parts. It is hoped that the entire space is infused with a strong natural vibes. The family yearn for a more casual lifestyle, as seen from the homeowner’s special request for a bigger bar in the kitchen. In this way, he can enjoy making his favourite coffee at this bar every morning. Also, he gets to spend more quality time at this bar with his family and friends, leisurely chatting and sipping coffee. As there are no children in the family, the design of the staircase boldly removes the handrail and has a custom-made area for plants at the stairwell. This will create an intimate connection with the plants, as well as reflect the intertwinement between the staircase and plants. Besides, this makes the space more integrated with the plants. During daytime, the sunlight refracted from the patio above the stairs makes this place a highlight of the entire space. We hope that every corner in this home is embedded with its own sensory temperature at different times. Essentially, the temperatures play an important role in harmonising the atmosphere of the entire space. To a deeper extent, our design concept priorities favourable experience with every homeowner in creating their own space.Read MoreHide
Property Type
Landed
Property Status
New
Area Size
3500m²
Cost
RM350,000
Bedrooms
4
Renovation Duration
12 weeks
Year of Completion
2020
Design Fees
RM7,000
View MoreHide

Works included

  • Carpentry
  • Flooring
  • Hacking
  • False Ceiling
  • Painting
  • Plumbing
  • Electrical Rewiring
  • Aircon
  • Tiling
  • Lighting
  • Furniture
  • Appliances
View MoreHide

About Trinity Design (M) Sdn. Bhd.

Every empty space is a story waiting to happen, you are the author and we implement your ideas to your dream home.
Every empty space is a story waiting to happen, you are the author and we implement your ideas to your dream home.Read MoreHide
View Company ›
Submit an enquiry
Property Type
Apartment
 
Property Status
New
 
Area Size (sq. ft.)
Budget (RM)
Keys Collected
Yes
 
Style Preference
No Preference
 
You will not be eligible for the Qanvast Guarantee as this firm is not subscribed to Qanvast’s recommendation service.