Be part of the Qanvast Trust Programme!Find out moreRM50K Qanvast GuaranteeRM50K GuaranteePersonalised RecommendationsExclusive PerksPerksFind out more

To proceed with your renovation plans during the MCO period, opt for contactless consultations, and move your meetings online.

This Open Concept Bungalow Took 4 Years to Renovate

October 6, 2020
BOOKMARK

“This is a self-build bungalow project. Every design started from an empty land. This is why we name the house as ‘The White Canvas’,” says Joey Ng, of EE Design Studio, the interior designer of this gorgeous three-storey 10,354 sq ft home that took approximately four years to from scratch until completion to renovate.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Based on the homeowner needs and lifestyle, she knew exactly what she wanted to do: an open concept theme for a natural-lit house, and to create a functional cosy zones for each of the family members and their guests.

We spoke to Joey Ng of EE Design Studio to know more about the design process involved in transforming an empty bungalow into her client's dream home.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Qanvast (Q): Tell us about the design brief: What was the homeowner’s request for their home?

Joey (J):: This bungalow is owned by a married couple in their 30s. The goal of the home’s interior renovation was to create a clean, modern, airy and bright setting. Since the homeowners have two young children, we kept the design family-friendly and practical throughout.

Q: Can you describe to us the design of this home?

J: The main concept for the house is ‘less is more’. We did an open layout for the common space (located on the middle storey) for movement flow, and segregated certain areas through clever furniture placement and varying floor and ceilling heights.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

For instance, the ground floor living room features a double ceiling with floor to ceiling glass windows that draw in the sky as a constantly changing painting and allow plenty of sunlight to enter the space.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Q: What was the main inspiration behind this design concept?

J: Being an art collector, the client had years of art collectibles, and that led to the design inspiration of creating a minmalistic gallery-like space at home to showcase these pieces.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

J: The homeowners love to entertain and host gatherings hence the open layout continues into the dining and kitchen too. However, they are particular about privacy issues, and hence, we soundproofed the walls at the entertainment area.

The coolest part is, the entertainment area is situated on the ground floor, with a direct access to the garage so guests can enter their home without intruding the privacy of other family members in the house.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

The children’s bedrooms, the master bedroom, the living room and kitchen are all located on the middle storey. Meanwhile, guest bedrooms are found on the top floor along with a gym area, family hall, and a rooftop veranda.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Q: Did you encounter challenges during the renovation process?

J: The homeowners had a hard time choosing the materials for their master bathroom. In the end, they went with marble, which turns out to be amazing! It also took us some time to find the ‘right’ marble with the right colour and unique character that we want to achieve.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Q: What are your thoughts on the final result on this project?

J: We are very satisfied with the outcome of this home renovation. So far, our client (the husband) hasn’t received any complaints from his wife and children whenever he throws parties during the weekend.

Meanwhile, his wife enjoys when preparing meals in the kitchen as she can oversee her kids playing at the corner, thanks to the open layout.

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Q: What are Ee Design Studio’s Group’s plans for the near future? Do you have any exciting things planned for the near future?

J: We plan to continue striving to elevate our expertise in the epitome of style, elegance and sophistication above others, and bring a passion for living for everyone. We hope to create our own branding with a signature style by creating everyone’s dream space at an affordable price!

The Canvas, Klang by Ee Design Studio

Interior Firm: Ee Design Studio

Are you planning to renovate your home?

We're here to help! Simply let us know your renovation requirements and receive quick, personalised renovation quotes from up to four local interior design firms for free!

All recommendations made by Qanvast will be protected under the Qanvast Guarantee scheme that covers 50% of your contract value, up to RM50,000, in the case that the recommended interior firm becomes insolvent.

Meet interior designers. Get quotes. Based on your requirements, we will recommend you up to 5 firms with the Qanvast Guarantee. Get Free Quotes

Advertisement
Preparing the next article…